Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Το δώρο του Αι Βασίλη

Η τελευταία μέρα του σχολείου ήταν για μας μια ευχάριστη έκπληξη.
Μια μαμά καθώς έφευγε,βρήκε στο γραμματοκιβώτιο μας έναν μεγάλο φάκελο και μας τον έφερε.
Διάβασε τα στοιχεία του αποστολέα και του παραλήπτη δυνατά και μείναμε όλοι κατάπληκτοι.Το γράμμα ερχόταν απ΄τον μακρινό Βόρειο Πόλο και αποστολέας ήταν ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης!
Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και θέλησαν ν΄ανοίξουμε αμέσως τον φάκελο και να δούμε τι έχει μέσα.Όμως συμφώνησαν πως είναι σωστό να το ανοίξουμε στη γωνιά της συζήτησης,αφού θα έχουν έρθει όλα τα παιδιά της τάξης.Ως τότε,ψηλάφιζαν τον φάκελο και κάνανε διάφορες υποθέσεις για το περιεχόμενο του.Όταν συγκεντρωθήκαμε όλοι μαζί στη γωνιά της συζήτησης,όλοι θέλανε ν΄ανοίξουν τον φάκελο.Έτσι για άλλη μαι φορά παρουσιάστηκε η ανάγκη να γίνουν εκλογές.Νικητής αναδείχτηκε το παιδί που ήταν ντυμένο Άγιος Βασίλης στη χριστουγεννιάτικη γιορτή μας.Όταν άνοιξε τον φάκελο βρήκε μέσα ένα γράμμα και ένα σακουλάκι με σοκολατάκια!Τα παιδιά είναι πολύ ενθουσιασμένα με τα σοκολατάκια,αλλά πείθονται να διαβάσουμε πρώτα όσα μας γράφει στο γράμμα του και μετά να φάμε! Στην τάξη μας υπάρχει ένα παιδί που τα καταφέρνει τέλεια με την ανάγνωση και έτσι αυτό αναλαμβάνει να διαβάσει δυνατά το γράμμα σ΄όλα τα παιδιά.
Στη συνέχεια ένα παιδί μέτρησε τα σοκολατάκια και αφού διαπιστώσαμε πως είναι αρκετά ώστε να πάρει το κάθε παιδί από ένα,τα μοιράσαμε!
Η χαρά των παιδιών για το δώρο που τους έστειλε ο Αι Βασίλης ήταν τόσο μεγάλη που θέλησαν να τον ευχαριστήσουν.Έφτιαξαν από μια κάρτα και έγραψαν το καθένα από μια ευχή για τον Αι Βασίλη.Εγώ ανέλαβα να ταχυδρομήσω τις κάρτες τους!
Φυσικά στο τέλος ακολούθησαν τραγούδια και χοροί!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.