Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αυγουλοδρομίες

Στο power point που αναφέρεται στην προηγούμενη ανάρτηση σχετικά με το Πάσχα,είχαμε δει το έθιμο της αυγουλοδρομίας που συνηθίζουν να παίζουν στις ΗΠΑ.Τα παιδιά θέλησαν να παίξουμε και εμείς οπότε με ψεύτικα αυγά,πλαστικά κουταλάκια μιας χρήσης και τα όργανα του ψυχοκινητικού είμαστε έτοιμοι για διασκέδαση!

 Πρώτη αυγουλοδρομία:Τοποθετούμε το αυγό μας μέσα στο πλαστικό κουταλάκι και προσπαθούμε να το μεταφέρουμε χωρίς να μας πέσει.Κερδίσει όποιος, μεταφέρει πρώτος μέσα σε μια προκαθορισμένη διαδρομή το αυγό του στο κουτάλι,χωρίς να του πέσει!










Δεύτερη αυγουλοδρομία: Αυτή τη φορά στερεώνουμε το κουταλάκι με το αυγό στο στόμα και προσπαθούμε να κάνουμε την διαδρομή χωρίς να μας πέσει το αυγό..δεν επιτρέπονται χέρια!





Τρίτη αυγουλοδρομία: Κάθε παιδί πρέπει να κυλήσει το αυγό του μέσα σ΄έναν διάδρομο στο πάτωμα, χτυπώντας το με το κουταλάκι,. Το αυγό δεν πρέπει να ¨πηδήξει" και να βγει έξω απ΄τον διάδρομο κάθε παιδιού.Κερδίζει όποιος κυλήσει πιο γρήγορα το αυγό του ως το τέλος του διαδρόμου του!



 Περάσαμε υπέροχα! Και του χρόνου με υγεία!
 Καλό Πάσχα σ΄όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.