Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Γιορτή λήξης σχολ. έτους 2014-2015

Την Παρασκευή 12/6/15,πραγματοποιήθηκε στο Νηπιαγωγείο μας η γιορτή λήξης η οποία ήταν ταυτόχρονα και η παρουσίαση μας στους γονείς των προγραμμάτων "Η κιβωτός του Νώε" και "Καβάλα στο δελφίνο τον κόσμο γύρισα" που αφορούσαν τα ζώα υπό εξαφάνιση.
Το  σενάριο της γιορτής- που γράψαμε μ΄αφορμή το θέμα μας-   ήταν περιληπτικά το εξής:
Μια ομάδα παιδιών αποφασίζει να ζητήσει απ΄τη κυρία να πάνε ένα ταξίδι στο Αιγαίο για να γνωρίσουν από κοντά τις φώκιες,τα δελφίνια και τ΄άλλα ζώα της Ελλάδας που κινδυνεύουν μ΄εξαφάνιση.Έτσι παίρνουν ένα πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά,αλλά φτάνοντας στο πρώτο σταθμό του ταξιδιού τους ανακαλύπτουν πως όλα τα ζώα βρίσκονται σ΄ένα καράβι έτοιμα να φύγουν μακριά απ΄όσους τα κυνηγούν τρελά! Η έκπληξη των παιδιών είναι τεράστια όταν βλέπουν πως στο καράβι υπάρχουν και δράκοι,είδος από καιρό εξαφανισμένο στον πλανήτη μας.Παιδιά και ζώα αποφασίζουν να φύγουν μαζί σ΄ένα ταξίδι στο Αιγαίο,για να διαδώσουν σ΄όλους το μήνυμα της ανάγκης να ζήσουμε με σεβασμό στη φύση και σ΄όλα της τα είδη,αφού όλοι είμαστε μέρος της ίδιας αλυσίδας.
Τα παιδιά μας ερμήνευσαν καταπληκτικά τους ρόλους τους: παιδιά,καπετάνιος και ναύτες,ζώα(δράκοι,δελφίνια,χελώνες καρέτα-καρέτα,αρκούδες,ελέφαντες). Η παράσταση περιελάμβανε χορούς και τραγούδια,έτσι τα παιδιά τραγούδησαν και χόρεψαν τα:
"το παραμύθι έχει αρχίσει", "το ελεφαντάκι","ο τεμπέλης δράκος",
"η αρκούδα","10 καβουράκια","το ναυτάκι του Αιγαίου"," Μεσ΄του Αιγαίου τα νερά","καβάλα στο δελφίνι","τράβα μπρος","ναυτάκι συριανό",κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι".
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους,να ευχηθούμε σ΄όλους Καλό Καλοκαίρι και στα παιδιά μας Καλή Πρόοδο και πάντα επιτυχίες!
Για τις ανάγκες της γιορτής μας φτιάξαμε για όλους (παιδιά και νηπιαγωγούς)μπλουζάκια που στο μπροστινό τους μέρος είχαν διάφορα ζώα υπό εξαφάνιση και πίσω το λογότυπο του Νηπιαγωγείου μας

Από κοινού τα δύο τμήματα φτιάξαμε αφίσα με τη τεχνική του ψηφιδωτού με  δελφίνια να εκπέμπουν το μήνυμα  "ΣΩΣΕ ΜΕ"
η οποία στόλισε τη γιορτή μας
Μαζί με τα παιδιά κόψαμε σε χαρτόνι δελφίνια και άλλα ζώα της θάλασσας, φορτώσαμε στη Κιβωτό μας τα ζώα, βάλαμε  και μια γοργόνα να τα προσέχει στο ταξίδι τους και έτοιμο το σκηνικό μας!

Ορίστε και μερικές φωτογραφίες απ΄τη γιορτή μας!











   Για το τέλος της γιορτής μας,παιδιά και ζώα σε ζευγάρια χορεύουν το "Κάνε τον χειμώνα καλοκαίρι"

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.