Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Γνωρίζω τη πόλη μου,πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός


Ένα από τα καινοτόμα προγράμματα που δουλέψαμε φέτος στο νηπιαγωγείο μας είναι το ¨Γνωρίζω τη πόλη μου,πολιτιστικός και αθλητικός τουρισμός" .Το πρόγραμμα επεξεργάστηκε  δίκτυο σχολείων,στο οποίο συμμετείχε και το νηπιαγωγείο μας και οργανώθηκε από το Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων της ΠΕΝ Αχαΐας.Στα πλαίσια του προγράμματος οργανώθηκε ψηφιακή ξενάγηση των μαθητών του δικτύου-με την βοήθεια της πολύ χρήσιμης  εφαρμογής του κ. Νικολόπουλου clio muse- κατά τη διάρκεια περιήγησης τους στο ιστορικό κέντρο της πόλης μας,με σκοπό να φέρει τα παιδιά κοντά  στα πολιτιστικά μνημεία/αξιοθέατα της πόλης μας.
Η ξενάγηση πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 13/5/15 με συνεργασία του Τμ. Πολιτιστικών Θεμάτων ΠΕΝ Αχαΐας,του Τμ. Εκπ/κών Θεμάτων ΠΕΝ Αχαΐας  και του Δήμου Πάτρας.
Εμείς είμαστε έτοιμοι από καιρό για αυτήν την εκδρομή/ξενάγηση στη πόλη μας και την περιμέναμε πως και πως!
Κατά τη διάρκεια της χρονιάς είχαμε γνωρίσει τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης μέσω φωτογραφιών,χαρτών,διηγήσεων κτλ και τώρα ανυπομονούσαμε να τα δούμε και από κοντά.
Πριν ξεκινήσουμε έχουμε δει και"περπατήσει" στους χάρτες της google την διαδρομή που θα ακολουθούσαμε.
Στη συνέχεια κάθε παιδί έχει διαλέξει το αξιοθέατο της πόλης που του αρέσει περισσότερο.Ξεχώρισαν 5 αξιοθέατα τα οποία αποτέλεσαν τη βάση των ομάδων μας,μια για κάθε αξιοθέατο της πόλης που είχε επιλεγεί.Μετά τυπώσαμε για κάθε παιδί από ένα καρτελάκι που στο κέντρο του είχε μια έγχρωμη φωτογραφία του αξιοθέατου και έγραφε πάνω το όνομα του παιδιού,του προγράμματος και του νηπιαγωγείου μας.Πλαστικοποιήσαμε τα καρτελάκια,τα κρεμάσαμε σε κορδέλα-γαλάζια για τ΄αγόρια και φούξια για τα κορίτσια- και τα παιδιά τα φόρεσαν στο λαιμό τους.



Τα παιδιά  κάθε ομάδας δείχνουν με καμάρι τα καρτελάκια τους!







Επειδή στην περιήγηση θα συμμετείχαν πολλά σχολεία,για να μην χαθούμε μετακινηθήκαμε με το σύστημα του "τρένου":τα παιδιά κάθε τμήματος σε ζευγαράκια το ένα πίσω απ΄το άλλο και όλα μαζί μέσα στο "βαγόνι" τους.Το ρόλο του βαγονιού,έπαιζε  μια κλειστή χρωματιστή κορδέλα μέσα στην οποία ήταν τα παιδιά καθ όλη τη διάρκεια της περιήγησης μας!





 Ξεκινήσαμε από το Δημοτικό Θέατρο ....
                                               Διασχίσαμε την πλατεία Γεωργίου με τα συντριβάνια




 Φτάσαμε στον Αρχαιολογικό χώρο που βρίσκεται στο κέντρο της Πάτρας . 









                      Ανεβήκαμε τις ιστορικές σκάλες της οδού Γεροκοστοπούλου.




Φτάσαμε στη μικρή πλατεία που βρίσκεται κάτω από το καταπληκτικό αρχαίο ωδείο .





Τέλος περιηγηθήκαμε γύρω από το αρχαίο ωδείο και το θαυμάσαμε. 









Τα παιδιά συμπεριφέρθηκαν άψογα σ΄όλα τα στάδια της εκδρομής μας,κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλων όσων συμμετείχαν!
Εμείς δεν έχουμε παρά να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην επιτυχία του προγράμματος και ιδιαίτερα  τον  Δ/ντη Εκπ/σης ΠΕ Ν Αχαΐας,κ. Κιντή Τριαντάφυλλο,την υπεύθυνη των Πολιτιστικών Θεμάτων ΠΕ Ν Αχαΐας κ.Κουφού Ανδριάνα ,τον Προιστάμενο Εκπ/κων Θεμάτων κ.Χριστόπουλο Κων/νο  αφενός για το τόσο πρωτότυπο και καινοτόμο πρόγραμμα και την ευκαιρία που μας έδωσαν να συμμετέχουμε σ΄αυτό και αφετέρου για την άψογη διοργάνωση και τη βοήθεια που μας παρείχαν στη μετακίνηση και ξενάγηση μας στη πόλη!Τους γονείς των παιδιών του νηπιαγωγείου μας και ιδιαίτερα τις μαμάδες που με μεγάλο ενθουσιασμό στήριξαν τις προσπάθειες μας και  δέχτηκαν να μας συνοδεύσουν στην περιήγησή μας ,αφού είναι βέβαιο πως  χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους δεν θα τα είχαμε καταφέρει τόσο καλά!
Πιστεύοντας στα πολύπλευρα οφέλη που έχουν  για τα παιδιά τέτοιες πρωτοβουλίες ευχόμαστε όλοι να έχουμε και στο μέλλον  τη δυνατότητα,το μεράκι και την δύναμη για τέτοιες δημιουργικές και καινοτόμες δράσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.