Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια online


Κάποτε, ο Αϊνστάιν, όταν ρωτήθηκε από μία μητέρα για το τι θα μπορούσε να κάνει ώστε να γίνει ο γιος της εξυπνότερος, απάντησε περίπου ως εξής: «Διαβάζετέ του παραμύθια». Η μητέρα, που φάνηκε να μην έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από την απάντηση, ρώτησε τι άλλο θα μπορούσε να κάνει, αφού θα του έχει διαβάσει παραμύθια. Η απάντηση που πήρε, τότε, ήταν: «Διαβάστε του ακόμα περισσότερα παραμύθια!».
Απ΄ό,τι δείχνουν οι μελέτες γύρω από τη σημασία του παραμυθιού για το παιδί, φαίνεται πως υπάρχει μεγάλη αλήθεια στην άποψη αυτή. Ένα καλό παραμύθι έχει πάντα πολλές «αναγνώσεις», δηλαδή πολλά επίπεδα και οπτικές προσέγγισης που διευρύνουν, μεταξύ πολλών άλλων, την αντίληψη της πραγματικότητας ενός παιδιού. Ένα καλό παραμύθι πραγματεύεται και μιλά για τα πιο σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον άνθρωπο, δηλαδή, για τη ζωή και το θάνατο, για τις διαφορές ανάμεσα στο καλό και στο κακό κ.ά., με άλλα λόγια, για πολλές δυσκολίες και προκλήσεις που ο καθένας μας, ως άνθρωπος, πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποια στιγμή στη ζωή του…
Εχοντας υπόψιν μας τα παραπάνω και με δεδομένο πως οι οικονομικές συνθήκες της εποχής δεν μας επιτρέπουν ν΄αγοράζουμε τόσα παραμύθια όσα χρειάζονται για το παιδί μας,βρήκα και δημοσιεύω παρακάτω μερικά καλά παραμύθια για τα Χριστούγεννα που μπορούμε ν΄ακούσουμε μαζί με τα παιδιά μας ή ακόμα να τα ακούσουν και μόνα τους όταν θα έχουν την όρεξη!
 
 Που πήγαν τα Χριστούγεννα,του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip11/Default.html

Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει, Μάνος Κοντολέων
 http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip/Default.html 

Η μαγεία των Χριστουγέννων
 http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip10/Default.html 

Ο καλικάντζαρος που έχασε τον δρόμο,Βαγγέλης Τασιόπουλος
http://www.mikrosanagnostis.gr/library/pageflip12/Default.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.