Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

«Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις ζουν παιδιά» .



Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης δανεισμένος από το video της Unicef ¨Η Μαλάκ και η βάρκα¨, το οποίο προωθεί το μήνυμα «Κάποιες ιστορίες δεν θα έπρεπε να τις ζουν παιδιά» .

 Στα πλαίσια του προγράμματος μας «Για κάθε παιδί, ίσες ευκαιρίες για ζωή. Όχι στη βία και το ρατσισμό. Ναι στη φιλία και το σεβασμό», είδαμε το παραπάνω video , το επεξεργαστήκαμε στη τάξη και  καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως η Μαλάκ είναι μια μικρή πρόσφυγας πολέμου. Προσπαθήσαμε να  φανταστούμε την ιστορία της Μαλάκ. Εύκολα τα παιδιά σκέφτηκαν  πως η Μαλάκ ζούσε μια φυσιολογική και χαρούμενη ζωή σαν την δική μας σε μια όμορφη πόλη της χώρας της και θέλησαν να το ζωγραφίσουν.
 Ετσι προέκυψε το 1ο στάδιο της δραστηριότητας που αφορούσε τη ζωή της Μαλάκ πριν τον πόλεμο
Η πόλη της Μαλάκ πριν τον πόλεμο







 Όμως ο πόλεμος ήρθε ν αναστατώσει τη ζωή της, να καταστρέψει τη πόλη της και να σκοτώσει πολλούς απ΄ τους αγαπημένους της .

2ο στάδιο δραστηριότητας Η πόλη της Μαλάκ μετά τον πόλεμο
                                         
                                          

Η Μαλάκ στην προσπάθεια της να σώσει τη ζωή της το σκάει από τη χώρα της με μια μικρή βάρκα η οποία δεν είναι φυσικά ικανή να την μεταφέρει με ασφάλεια σε ειρηνική στεριά ,αλλά η Μαλάκ δεν έχει άλλη λύση απ ΄το να ρισκάρει.(αυτό είναι και το περιεχόμενο του παραπάνω video  της unicef)
3ο στάδιο Η φυγή της Μαλάκ





Στο video της unicef βλέπουμε τη Μαλάκ να μιλάει και έτσι ξέρουμε ήδη πως κατάφερε να φτάσει σε κάποια χώρα που δεν έχει πόλεμο για να συνεχίσει τη ζωή της .Αυτή τη χώρα ζωγράφισαν στο τέλος τα παιδιά με τη Μαλάκ χαρούμενη να έχει κάνει μια νέα αρχή στη ζωή της.

4ο στάδιο  Νέα  ζωή για την Μαλάκ

Τα παιδιά είπαν πως η Μαλάκ βρήκε τελικά μια χώρα στην οποία συνέχισε τη ζωή της.Πήγε σχολείο,γνώρισε νέους φίλους,έμαθε νέα γλώσσα.Τώρα ζει χαρούμενη,αλλά μερικές φορές θυμάται την πατρίδα της και τους φίλους που έχασε και τότε είναι λυπημένη.


 
Με την ευχή να καταλάβουν σύντομα οι ισχυροί του κόσμου, πως τίποτα δεν αξίζει τόσο, ώστε να φτιάχνουν τέτοιες ιστορίες στις ζωές των παιδιών!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.