Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

2017

Νέος χρόνος στο ημερολόγιο μας,να μια καλή ευκαιρία για μαθηματικά.
Αρχικά μιλήσαμε για την ταυτόχρονη αλλαγή  χρόνου και  μήνα.Μετρήσαμε πόσους μήνες και πόσες εποχές θα μείνει μαζί μας  ο νέος χρόνος αλλά και πόσες έμεινε ο παλιός και έτσι ξεκαθαρίσαμε πως κάθε χρόνος έχει 12 μήνες που  χωρίζονται σε 4 εποχές.
Εντοπίσαμε την διαφορά του παλιού χρόνου από τον νέα στη γραφή τους,δηλ. είδαμε πως διαφέρουν μόνο στο τελευταίο τους ψηφίο.Εύκολα κατάλαβαν πως αφού μετά το 2016 είναι το 2017 τότε μετά από το 2017 θα έρθει το 2018.
Μετρήσαμε πόσα ψηφία έχει ο χρόνος μας και πόσα είχε αυτός που έφυγε και αυτός που θα έρθει και μάθαμε πως τους αριθμούς που γράφονται με 4 ψηφία τους ονομάζουμε 4ψήφιους(έχουμε ήδη μάθει ποιούς λέμε μονοψήφιους και ποιούς 2ψήφιους μέσα απ΄την καθημερινή μας ενασχόληση με το ημερολόγιο κάθε μήνα.)
Εφτασε λοιπόν η ώρα για παιγνίδι. Τα παιδιά καλούνται να διαλέξουν ανάμεσα σε διάφορους αριθμούς που τους δίνω τους σωστούς και να τους βάλουν στη σωστή σειρά ώστε να γράψουν το 2016, το 2017 και το 2018.
Στη συνέχεια ένα παιδί κλείνει τα μάτια του και ένα άλλο 'κλέβει' κάποιο ψηφίο από τα 3 έτη που εχουμε γράψει.Το παιδί που είχε κλειστά τα μάτια πρέπει να βρει το ψηφίο που λείπει και να το τοποθετήσει στη σωστή θέση ώστε να γράψει ξανά τον αριθμό.





Ωρα για καλλιτεχνική δημιουργία!Τις προηγούμενες μέρες είχαμε δει έργα του
Joan Miró και μας άρεσαν πολύ!  Γι αυτό αποφασίσαμε να φτιάξουμε ο καθένας το δικό του 2017 εμπνευσμένοι από τα έργα αυτού του πολύ αγαπητού ζωγράφου στα παιδιά!















Ευχόμαστε σε όλους μια πολύ καλή και δημιουργική χρονιά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.